• Samen naar jou bijzondere herinnering
  • Gratis verzenden
  • Whatsappen via 0611369261
  • Snelle verzending

In 5 stappen van bevallingsangst af

Gepubliceerd op 9 juli 2022 om 22:33

Bevallen zonder angst

Je hebt misschien al een horror bevalling meegemaakt, of je bent beïnvloed door negatieve bevallingsverhalen om je heen. Nu vraag je je af of je de baby niet lekker kan laten zitten. 

 

We weten natuurlijk allemaal dat een Baby laten zitten geen optie is. Maar wist je dat angst van te voren gevolgen kan hebben voor jou uit eindelijke bevalling. 

 

Niet alleen kan het zijn dat door de angst je bevalling uitloopt op een drama bevalling, ook geeft het meteen stress mee aan je kleintje. Dat is helemaal niet nodig, want we leven in een mooi land om te bevallen, waar echt alles mogelijk is. 

 

Ik geef 5 tips om jou bevalling vol positieve vibes te gemoet te gaan. Want de oerkracht in jou zitten er om tot onthulling te komen tijdens het meest prachtige moment van je leven.

En of dit nou bevallen of keizersnede is, bij beide zet jij een top prestatie neer mama!

 

Stap 1. Plan je bevalling

Ik dacht bij onze eerste wat moet ik nou gaan plannen, ik laat het over me heen komen. Herken jij dit? 

 

Toen hij in stuit bleek te liggen zou het een geplande keizer snede worden, na moxa en mislukte draaipogingen. Maar daar dacht onze zoon anders over, mijn vliezen braken een week voor de geplande datum. 

 

Echt plannen werkt natuurlijk nooit. Toch is het heel belangrijk om te weten voor je zelf wat je wel echt wil en wat echt niet. Schrijf eens op hoe dat je wil dat het gaat vanaf de eerste tekenen richting bevallen. 

 

Ik vond het zelf bij de tweede belangrijk afscheid te nemen van hem in mijn buik, dat hij welkom was om er uit te komen en we op hem wachten. Ik heb me tijdens de weeën al voorgesteld hoe het zou zijn als hij er uit is, mijn buik weer leeg. Dit heegt mij heel erg geholpen met een goed proces. 

 

Stap 2. Visualiseer je bevalling 

Nadat je het hebt uitgeschreven wordt het nog makkelijker om te visualiseren. Lukt dit niet denk je? Dan denk nu maar eens hoe dat de babykamer al ingericht is. Je ziet een beeld voor je he? Dit is visualiseren. 

 

Doe dit een aantal keer met hoe je je bevalling graag zou willen hebben, ontspannen, kaarsjes aan, dekentje er bij, afwisselende houdingen. Wat je maar wil. 

 

Het wil niet zeggen dat het precies zo loopt, maar alles wat je in gedachten al hebt gezien wordt makkelijker als het echt zo ver is. 

 

3. Zet je partner in 

Partners voelen zich vaak aan de zijlijn staan, machteloos toekijken naar de pijn van jou, is heftig. De een valt half flauw, de ander wil het liefst weg. 

 

Geef je partner een opdracht, vraag of hij mee op je ademhaling wil letten bijvoorbeeld. Of dat hij je fijn kriebeld of het washandje steeds opnieuw koud wil maken. 

 

4. Positieve bevallingsvibe 

Denk vanaf nu alleen nog maar positief over jou bevalling. Jou verhaal is anders dan die van de overbuurvrouw, collega, (schoon)moeder. Het wordt jou verhaal, en je gaat het doen op jou manier. Gooi alles maar overboord wat je nu al mee draagt en niet van jou is. 

 

5. Negeren 

Negeer vanaf nu de verhalen die je nog gaat horen, als je het aan durft, zeg dan dat je het niet wilt horen. Jij wil graag positief je bevalling in. Mochten ze je succes wezen voor je bevalling vraag dan om veel kracht te wensen. Want die kan je harder gebruiken. 

 

Heb je echt grote angst, wat ik me voor kan stellen als je bepaalde verhalen niet kwijt raakt uit je hoofd. Of je eerdere bevalling er traumatiserend was. Dan kan je echt veel baat bij hebben met de technieken van Edwin Selij: 

https://hypnoseinstituutnederland.nl/

Of plan een afspraak met mij in en laat je verbazen door het resultaat. Ik ben onlangs geslaagd voor mijn certificaat hypnotherpeut en ben daardoor nu ook bekwaam jou een levensverandere transformatie te bieden. 

Bel op app naar mij, Sabine op 06-11369261 om een gratis hypnose try-out te doen, zodat je eerst kennismaakt met hoe een online hypnose voor jou is en laat je hier vast in verbazen.

Liefs Sabine


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.